image
header extra image

Belangrijk om te weten

Misschien is dit wel de eerste woning die je gaat kopen. Of ben je al een doorgewinterde koper, maar heb je nog niet eerder nieuwbouw gekocht. Wat er allemaal komt kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning lichten we graag verder aan je toe in een persoonlijk gesprek. Het is wel handig om bepaalde zaken op je gemak terug te kunnen lezen. Daarom zetten we hieronder de belangrijkste aandachtspunten even op een rij. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Geen probleem, daarvoor hebben we de experts van TW3 in de arm genomen. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

FIJN WONEN

Fijn Wonen is verantwoordelijk voor de bouw van uw woning, en uiteraard ook de overige 23 gezinswoningen in de Fluwelenhof. Waarom Fijn Wonen? Fijn Wonen biedt comfortabele, betaalbare en toekomstbestendige woningen die in een snel tempo gerealiseerd kunnen worden. Een deel van het bouwproces vindt namelijk al in de fabriek plaats, waardoor er een complete woning in één dag geplaatst kan worden. Volledig wind- en waterdicht en voorzien van badkamer, toilet en installaties. Alleen de afbouwwerkzaamheden worden nog op de bouwplaats uitgevoerd.

Door het innovatieve productieproces, in combinatie met bewezen technologie en onderhoudsvriendelijke materialen, worden de woningen compleet afgeleverd. De woningen zijn goed geïsoleerd, all-electric (gasloos) en worden verwarmd door een warmtepomp. Voor de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Dit alles zorgt voor een aanzienlijke besparing op de totale woonlasten. Er wordt extra veel comfort geboden, doordat wij de woningen standaard laten voorzien van vloerverwarming, een dakraam, zwevende toiletten, een luxe douchcabine en een vorstvrije buitenkraan.

In de woningconfigurator die Fijn Wonen aanbiedt is echter goed zichtbaar wat de standaard optiemogelijkheden zijn en worden de kopers al vroeg in het bouwproces meegenomen in het maken van alle keuzes. De standaardopties zijn onder andere:

  • een uitbouw, 
  • energie nul-op-de-meter, 
  • alternatieve zolderindeling, 
  • de realisatie van een trapkast 
  • en verschillende opties voor binnendeuren.

Belangrijk om te weten is dat opties die niet als keuze worden aangeboden ook niet verkrijgbaar zijn. Het opleveren van een casco badkamer, (enkel aansluitingen en onafgewerkt) behoort in dit bouwsysteem ook niet tot de mogelijkheden. Maar daarentegen kun je met bovenstaande opties een zeer complete, prachtige woning creëren.

FINANCIËN

Ben je enthousiast over de Fluwelenhof en zie je het helemaal zitten om hier jouw nieuwe woonplek van te maken? De eerste stap is een gesprek met een financieel adviseur of hypotheekverstrekker. Wij hebben een samenwerking met de adviseurs van de Rabobank en Vaes & van der Leeden Personal Finance. Zij weten alles over dit project en kunnen je voorzien van een helder, duidelijk en realistisch advies. Meestal kun je al snel voor een afspraak terecht, zowel op kantoor als online wanneer je dit liever wilt. Je krijgt te maken met vaste gezichten die voor je klaar staan. Daarnaast kunnen zij een financieringsverklaring voor je organiseren. Dit document heb je nodig wanneer je over wilt gaan tot aankoop van een woning in de Fluwelenhof. Heb je al een adviseur of wens je bij een andere partij een gesprek te hebben? Dat kan natuurlijk ook. Zorg dan wel voor een financieringsverklaring en stem bij twijfel af met TW3 makelaars.

KOOP- EN AANNEMINGSOVEREENKOMST

Wanneer je een woning koopt ga je een overeenkomst aan waarbij verschillende rechten en plichten komen kijken. In de koop- en aannemingsovereenkomsten staan deze rechten en plichten voor de koper, de verkoper en de aannemer precies omschreven.

De koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en teken je gelijktijdig. Met de koopovereenkomst wordt de aankoop van de grond waarop gebouwd wordt geregeld, evenals de sloop en sanering van de locatie. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen de koper en de verkoper (in dit geval Fluwelensingel Gouda BV). Met de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en afbouw van de woning geregeld. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen de koper en de aannemer (in dit geval Fijn Wonen). In beide overeenkomsten vind je de voorwaarden rondom de koop van de grond en de bouw van de woning, zoals de maximaal toegestane bouwtijd, de ontbindende voorwaarden en de opschortende voorwaarden die van toepassing zijn. Ook de technische omschrijving, verkooptekeningen en andere verkoopdocumentatie zijn in deze overeenkomsten terug te vinden.

Service en SWK-garantie

Om jou als koper extra zekerheid te kunnen bieden, is Fijn Wonen aangesloten bij het Stichting Waarborgfonds Koopwoningen oftewel SWK. Dit instituut hanteert strenge selectienormen voordat een bouwondernemer kan worden ingeschreven. Ondernemers die zijn aangesloten zijn geschikt bevonden op het gebied van vakbekwaamheid, deskundigheid, technische kwaliteit van de uitvoerders, kredietwaardigheid etc. Bij elk bouwplan dat voor garantie bij het SWK wordt aangemeld, wordt niet alleen nauwkeurig bekeken of het voldoet aan alle technische eisen die door de stichting worden gesteld, maar ook of de omvang van het plan de financiën en technische capaciteiten van de bouwondernemer niet te boven gaat. Pas als aan alle eisen wordt voldaan, mag de woning met de SWK-garantie worden verkocht. Na het tekenen van de overeenkomsten ontvang je als koper een waarborgcertificaat en beschik je over bepaalde zekerheden rondom de bouw van jouw nieuwe woning.

Wat betekent de SWK garantie voor jou als koper?

Koop je een woning met SWK-garantie, dan heb je een aantal zekerheden. Met de aanmelding van het bouwplan en de afgifte van het SWK-waarborgcertificaat verplicht Fijn Wonen zich tot garantie op de kwaliteit van de woning. Deze garantie heeft een geldigheidsduur van maar liefst zes jaar. Op sommige onderdelen is dit iets korter.

De verkoopdocumentatie is samengesteld volgens de richtlijnen van het SWK. Deze kun je terugvinden in het boekje ‘SWK-garantie’ dat je ontvangt tijdens het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Hierin vind je gedetailleerdere informatie en alle bijzonderheden over de garantie van het SWK. Gaat er bijvoorbeeld tijdens de bouw onverhoopt iets mis met de bouwondernemer? Dan blijf je dankzij deze garantie nooit met een half afgebouwde woning zitten. Wel zo prettig! Door de bemiddeling van het SWK zal in dit geval de woning door een ander af worden gebouwd. Ook eventuele schade zal in een dergelijk geval tot een bepaald maximum door SWK worden gedragen. Kortom, met de SWK-garantie heb je zekerheid van je huis.

de Bodemzaken

Uit bodemonderzoeken is gebleken dat op een deel van de locatie een bodemverontreiniging aanwezig is. De bodemverontreiniging zal worden gesaneerd voordat wordt gestart met de bouw van de woningen. De sanering zorgt dat de locatie geschikt wordt gemaakt voor de functie ‘wonen met tuin’. Op zich is deze verontreiniging niet bijzonder en komt deze in vrijwel de gehele oude kern van Gouda voor. Alleen in het (uitzonderlijke) geval dat u dieper dan 1 meter gaat graven zult u rekening moeten houden met wat beperkingen. Wilt u bijvoorbeeld een zwembad ingraven of op een later moment een aanbouw plaatsen waaronder geheid moet worden? Dan komt u wat beperkingen tegen. Deze beperkingen houden in dat het noodzakelijk is om de graafwerkzaamheden te melden bij de omgevingsdienst en een saneerder de werkzaamheden uitvoert. Overigens leert de ervaring dat deze kleine rest-verontreinigingen in de praktijk niet tot bijna nooit tot beperkingen leidt. Neem voor meer vragen hierover gerust contact met ons op.

NOG EVEN DIT

We hebben deze website met veel zorg en aandacht voor je samengesteld. Desondanks kan het zijn dat we door de actualiteit worden ingehaald. We maken dan ook een voorbehoud ten aanzien van wijzigingen die doorgevoerd kunnen worden uit nadere eisen en wensen van overheden, welstand en/of nutsbedrijven. Aan de illustraties, plattegronden en teksten kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. De tekeningen die op deze website worden gebruikt zijn ‘artist impressions’. Deze impressies geven een indruk van de woning en de kleuren. De feitelijke kleuren van schilderwerk, gevelafwerking en dakafwerking kunnen hier iets van afwijken.

We wensen je veel plezier met het uitkiezen van jouw thuis!

img-footer

interesse?

Wil jij graag wonen in De Fluwelenhof?
Neem dan contact met ons op.

INSCHRIJVEN