image
header extra image

duurzaam

In de Fluwelenhof ben je klaar voor de toekomst! Met een energiezuinig concept hebben de woningen een duurzaam karakter en zijn deze gasloos gebouwd. Daarnaast hebben alle woningen een EPC van 0. Precies wat je mag verwachten van een eigentijds nieuwbouwhuis.

Vloerverwarming
Voor de Fluwelenhof hebben we ervoor gekozen om te investeren in duurzaamheid. Ook de standaard vloerverwarming in de woningen draagt bij aan een optimaal comfort: geen zichtbare radiatoren en een prettige warmteverspreiding. Nooit meer koude voeten in de ochtend en vloerverwarming is heel energiezuinig, wat voordelig is voor je energierekening! Vanaf nu heb je altijd een prettige, aangename en constante temperatuur in je woning.

Warmtepomp
Wat houdt een warmtepomp nou precies in? Deze ingenieuze installatie vervangt de traditionele CV-ketel voor de verwarming en het warm tapwater (het warme water uit de kraan). De warmtepomp die wordt toegepast in de woningen heeft geen gasaansluiting en haalt warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt energie vanuit de buitenlucht. Deze energie wordt in de binnenunit omgezet in warmte. Bij de Fluwelenhof wordt de binnenunit geïnstalleerd in de hal bij de meterkast, en de buitenunit in de achtertuin, nabij de berging. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat van 185 liter, wat eveneens nabij de meterkast is geplaatst. Een duurzame en energiezuinige oplossing.

"een woning met een
duurzaam karakter."

Zonnepanelen
Over de voordelen van zonnepanelen kunnen we eindeloos vertellen. Maar laten we vooropstellen dat het opwekken van je eigen groene stroom via zonnepanelen op de meest eenvoudige manier is te realiseren. De panelen verlagen de CO2-uitstoot van jouw huishouden en maken bovendien geen lawaai. Ook brengen een paar zonnepanelen op je dak al snel een grote kostenbesparing op de energierekening teweeg. Een vereiste om een EPC van 0 te bereiken.

EPC van 0
EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt en zegt iets over hoe zuinig een woning is. Hoe zuiniger een woning, hoe lager de EPC waarde. Om deze waarde te bepalen, wordt energieverbruik gemeten dat direct te maken heeft met de woning. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, verwarming, ventilatie en warm tapwater. Met een EPC waarde van 0 zit je dus hartstikke goed.

img-footer

interesse?

Wil jij graag wonen in De Fluwelenhof?
Neem dan contact met ons op.

INSCHRIJVEN