image
header extra image

Locatie

In Gouda vind je alles wat een moderne stadsbewoner wenst. De hippe stad heeft een rijke historie en een fijn compact centrum. Denk je gelijk aan kaas en de bijbehorende markt? Dat begrijpen wij, maar Gouda is nog zoveel meer. Verbaas je hier over de talloze monumentale straatjes en hofjes, net als het historische stadhuis uit 1450, de Waag en natuurlijk de bekende Sint Janskerk. De grote winkelstraten in het centrum worden afgewisseld met authentieke winkeltjes en een groot marktplein.

Met het openbaar vervoer ben je in 20 minuten in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dit is uniek, centraler in de Randstad wordt het bijna niet! De stad beschikt over goede faciliteiten voor jong en oud.

Route

"Het beste van twee werelden: lopend naar het centrum en wonen dichtbij het groene achterland.”

De Fluwelenhof wordt ontwikkeld op een bijzondere locatie, omringt door de Burgemeester Martensstraat, de Schooltuinen/De Kwekerij en de Fluwelensingel. Wat een heerlijke plek om te wonen! Je loopt of fietst de buurt in via de statige Fluwelensingel, tussen die prachtige authentieke woningen door. De moderne woningen van de Fluwelenhof gaan echter mooi op in de omgeving.

De dorps ogende straatjes worden gesierd door veel groen en hagen. Deze groene omgeving zorgt ervoor dat je je hier direct thuis voelt. In het hofje kom je alleen bestemmingsverkeer tegen. Een fijn gevoel, zo kunnen de kinderen veilig buitenspelen. In de buurt vindt je een supermarkt, huisartsencentrum, verschillende basisscholen en kinderdagverblijf te vinden.

"EEN SCHITTERENDE NIEUWE WOONPLEK. WAAR HEDEN EN VERLEDEN ELKAAR RAKEN."

Een plaats waar heden en verleden elkaar raken. De stadsgracht van de Fluwelensingel, aan de rand van het historische centrum, is vanaf de veertiende tot de twintigste eeuw in ontwikkeling gekomen. Langs de singel ontstond een vrijwel aaneengesloten wand van woon- en werkbebouwing, waarbij de achtererven vaak dienstdeden als werkterreinen.

Ook op de plek waar de Fluwelenhof wordt gerealiseerd is dit het geval. Vroeger vond je hier het domein van Goudse IJzerwaren en metaalwarenfabriek Melkert. Op de plek waar straks 24 woningen worden gebouwd, werden voorheen onder meer duizenden fietszitjes

vervaardigd. Nadien nam de kringloop intrek in een deel van de gebouwen.

De laatste jaren kwam de locatie in verval. De oude fabriekshal herinnert nog aan vervlogen tijden. Met de realisatie van de Fluwelenhof krijgt de omgeving een nieuwe impuls. Er wordt nog meer waarde toegevoegd aan de rand van het centrum, een nieuw en duurzaam stukje Gouda. Mensen kunnen hier verder bouwen aan een nieuwe toekomst. Van vervallen terrein naar een schitterende nieuwe woonplek. Een plek waar zowel bewoners als omgeving trots op kunnen zijn!

image
img-footer

interesse?

Wil jij graag wonen in De Fluwelenhof?
Neem dan contact met ons op.

INSCHRIJVEN